Ons blog

Het analyseren van de kwaliteitsplannen Verpleeghuiszorg

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft zoals jaarlijks een analyse uitgevoerd op de kwaliteitsplannen Verpleeghuiszorg. DAAT heeft dit – naast de analyse van de kwaliteitsrapporten van de Gehandicaptenzorg – in het afgelopen half jaar mogen uitvoeren. De resultaten zijn door ZN gepubliceerd op de site (klik hier) en is door minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport – Hugo de Jong ingediend in de tweede kamer (klik hier).

DAAT is trots hier aan mee te hebben gewerkt en heeft veel geleerd van het proces.

 

Uiteraard is het resultaat dat in de media zichtbaar is geworden (enkele voorbeelden zijn te vinden op NRC, AD en Rijksoverheid.nl), maar een deel van het werk. Om teksten te kunnen analyseren heeft er veel werk gezeten in het verwerken van de kwaliteitsplannen tot data, hiervoor is de techniek textmining toegepast. Dit is een uitgebreid proces waarbij meerdere raadplegingen bij specialisten noodzakelijk zijn geweest.

 

Uiteindelijk heeft DAAT in gezamenlijkheid de data in bevindingen aangeleverd aan ZN waaruit onder andere de gepubliceerde stukken tot stand zijn gekomen. Het is door middel van de door DAAT aangeleverde bevindingen inzichtelijk geworden welke onderdelen (thema’s en onderwerpen) van het kwaliteitskader in welke mate beschreven zijn in de kwaliteitsplannen.

 

Met de kennis die opgedaan is in de analyse van de Verpleeghuiszorg heeft DAAT nogmaals het proces mogen uitvoeren voor de kwaliteitsrapporten van de Gehandicaptenzorg, waarvan het resultaat in een uitgebreide analyse onlangs opgeleverd is aan Zorgverzekeraars Nederland.

 

Wij zijn blij zo te hebben geïnvesteerd in onze kennis op het gebied van teksten analyseren binnen de Verpleeghuiszorg en de Gehandicaptenzorg.

Organisatie
DAAT geeft uw data waarde
  • Schonenvaardersstraat 9,
    7418 CC Deventer

    088-4341290


DAAT geeft uw data waarde